nieuws

Levenprodukten bij ING Bank: 70% afkomstig van NN

Archief

De verkoop van zowel levens- als schadeverzekeringen van NN door de ING Bank stijgt, meldt het juli/augustus-nummer van Worldwide News van de ING Groep.

De assurantieadviseurs van de bank maken voor hun klanten een keuze uit produkten van een aantal maatschappijen, maar met het zoeklicht op de produkten van NN gericht, is het percentage van produkten van NN Leven in de bank-afzet aan levensverzekeringen de laatste drie jaren toegenomen van 5% tot 70%, aldus het artikel.
De bank verkoopt schadeverzekeringen vooral onder de naam ING Bank, maar sommige produkten worden afgezet onder het NN-label, vooral waar het gunstig is het produkt te associëren met de ervaring van NN, zoals bij de verzekering van arbeidsongeschiktheid.
Op het ogenblik worden bij de ING Bank 500 account managers en andere commerciële medewerkers getraind in de verkoop van verzekeringen.
Ook de verkoop van schadeverzekeringen van NN door de bank is de laatste twee jaren aanmerkelijk toegenomen, maar niet alleen het aandeel van NN in de verkoop van de bank moet groeien maar ook het marktaandeel in verzekeringen van de bank, aldus het blad.
Financiële produkten
Een werkgroep van NN en de ING Bank is bezig nieuwe geïntegreerde financiële produkten te ontwikkelen met bancaire en verzekeringselementen, voor de klanten van de bank. In de sfeer van levensverzekeringen bestaat het plan om een volledig financieel pakket te ontwikkelen met componenten van beleggen, bankzaken, verzekering en hypotheek. In de schadesector wordt voor (kleinere) ondernemingen gewerkt aan een pakket van verzekeringen van brand, diefstal, aansprakelijkheid en geld. Een grotere werkgroep is bezig een produkt te ontwikkelen op het gebied van werknemersvoorzieningen (employee benefits), eveneens voor zakelijke klanten van de bank.

Reageer op dit artikel