nieuws

Levenproductie herstelt in maart

Archief

Na twee magere aanvangsmaanden lijkt de verkoop van individuele levensverzekeringen in 2005 toch op gang te komen. De productie in maart ligt met € 607 mln premie 5% boven die van maart 2004. Daarmee is het hele kwartaal nog niet goedgemaakt. Over de eerste drie maanden van het jaar zijn 293.700 polissen (-3%) verkocht, goed voor bijna € 2,2 mld premie (-2%). De periodieke premies blijven in het eerste kwartaal 4% achter bij het voorgaande jaar (€ 394 mln) en de koopsommen zijn 1,5% lager (€ 1.773 mln).

Uitgestelde lijfrenten hebben met € 618 mln premie 7% minder omzet opgeleverd dan een jaar eerder. De maand maart laat evenwel een plus van 7% zien tot € 158 mln. Het beeld bij de direct ingaande lijfrenten, het belangrijkste polistype onder de individuele levensverzekeringen, is vergelijkbaar. Een plus van 9% in maart (€ 277 mln) tegenover een min van 4% over het gehele kwartaal (€ 985 mln).

Reageer op dit artikel