nieuws

Levenhypotheek ABP met tien verzekeraars naar keuze

Archief

Met het oog op de uitbouw van zijn positie op de hypotheekmarkt heeft ABP Hypotheken de levenhypotheek aan zijn assortiment toegevoegd.

De distributie wordt exclusief toevertrouwd aan het zelfstandig intermediair. Met het oog hierop is ABP Hypotheken (135 medewerkers) een nauwe samenwerking aangegaan met tien levensverzekeraars.
De tussenpersoon kan de levensverzekeringen naar eigen keuze onderbrengen bij NN, Aegon, Amev, Delta Lloyd, Hooge Huys, NOG, Royal Leven, Stad Rotterdam, Zwitserleven en Zwolsche Algemeene.
Verzekerd kapitaal
De hoogte van het verzekerd kapitaal is gekoppeld aan de hoogte van de financiering: 50% van de hoofdsom bij een lening van 75% tot 100% van de executiewaarde, en 60% van de hoofdsom bij een lening van 100% van de executiewaarde tot 100% van de vrije onderhandse verkoopwaarde.
De rentetarieven zijn gelijk aan die van een aflossingsvrije hypotheek. De minimum hoofsom is f 50.000 en de maximum hoofdsom f 400.000 op basis van vrije verkoopwaarde, of f 500.000 op basis van executiewaarde. De provisie voor het intermediair bedraagt f 0,5% van de hoofdsom met een minimum van f 250.
Via zo’n 1.200 tussenpersonen heeft ABP Hypotheken inmiddels 90.000 hypotheken afgezet voor een totaalbedrag van f 17 mrd. Per jaar wordt tussen f 1,5 en f 2 mrd aan nieuwe woninghypotheken afgezet.
ABP levenhypotheek: exclusief voor het intermediair.

Reageer op dit artikel