nieuws

Levenbedrijven Fortis fuseren

Archief

De verzekeringstak van Fortis laat in ons land zes levensverzekeraars met elkaar fuseren.

De juridische fusie van de levenmaatschappijen van Amev, Stad Rotterdam en Woudsend volgt op de eerder in de praktijk al doorgevoerde samenvoeging van deze verzekeraars. Aan de nieuwe fusiemaatschappij worden ook de levenportefeuilles toegevoegd van De Verzekerings Unie, De Waerdye en de Amsterdamsche Verzekeringsbank.
Als niet meer dan een kwart van de polishouders bezwaar aantekent tegen de voorgenomen fusie – alle polissen blijven ongewijzigd van kracht – dan ontstaat de nieuwe maatschappij Fortis ASR Levensverzekering NV. De portefeuille zal zo’n 5,5 miljoen polissen omvatten, goed voor _ 56 miljard verzekerd kapitaal. Daarvan komen 4,2 mln polissen van Amev, ruim 700.000 polissen van Stad Rotterdam, 500.000 van De Verzekerings Unie, ruim 100.000 van Woudsend, 12.700 polissen van de Amsterdamsche Verzekeringsbank en 2.300 polissen van De Waerdye. Bij de laatste twee risicodragers kon al diverse jaren geen nieuwe polis meer worden gesloten.
Buiten de fusie blijven de levenportefeuilles van De Amersfoortse, ABC, Ardanta, Falcon, Interlloyd, VSB en Voorzorg van 1838. “We hebben de samenvoeging vooralsnog beperkt tot de verzekeraars die juridisch onder het label Fortis ASR vallen”, verklaart een woordvoerder. “Er loopt nog een operatie om het aantal niet meer actieve juridische entiteiten verder terug te brengen.”

Reageer op dit artikel