nieuws

Levenaanvragen nu ook via HDN

Archief

De eerste aan hypotheken gerelateerde aanvragen voor een levensverzekering via HDN zijn verstuurd. Tussenpersonen ontvangen via HDN een polis of offerte retour.

AXA en het Nationaal Woonpakket (NWP) van Efdécé zijn grondleggers van deze “praktische invulling van ketenintegratie tussen de hypotheek- en verzekeringsketen”. “Dit betekent efficiencywinst voor de traditionele hypotheektussenpersonen, die geen gebruik maken van adviespakketten gericht op verzekeringen”, aldus Oscar Kuijpers, directeur automatisering van Efdécé Software.
Hielko van der Molen, manager internet & ketenintegratie van AXA, zegt dat het succes van het levenbericht nu staat of valt bij adoptie door de gehele branche. Naast NWP is het binnenkort ook mogelijk om met Hypobox en Finix een levenaanvraag naar AXA te versturen. TAS van De Hypothekers Associatie volgt nog dit jaar. Ook andere, op HDN aangesloten, verzekeraars zijn voornemens HDN te gaan gebruiken als communicatiekanaal voor levenaanvragen. Doel is een gezamenlijke marktstandaard in de branche neer te zetten.

Reageer op dit artikel