nieuws

Letselschadebureau Pals heeft geen geduld meer met Fortis

Archief

De Pals Groep gaat twintig letselschadezaken waarin Fortis ASR de aansprakelijkheidsverzekeraar is, voorleggen aan de rechter. Pals vindt het moeilijker zaken doen met Fortis dan met de meeste andere (aansprakelijkheids-)verzekeraars.

Waar gemiddeld één op vijftig letselschadezaken bij Pals uitmondt in een rechtszaak omdat partijen er in het minnelijke traject niet uitkomen, zou dat in het geval van Fortis in bijna één op de acht dossiers het geval zijn.
Fortis ASR zegt, bij monde van woordvoerder Johan van der Schoot, het door Pals geschetste beeld niet te herkennen. “Wij gaan absoluut niet lichtvaardig procederen. Er kan ook sprake van zijn dat er overvraagd wordt. Wij hebben nog geen dagvaarding gezien.”
Univé
In juli 2004 trok Pals op een vergelijkbare manier van leer tegen Univé. Er werden destijds achttien rechtszaken tegen deze verzekeraar aangespannen. In die zomer werden de verhoudingen aanzienlijk genormaliseerd, zodanig dat begin september al in zeven van die zaken alsnog een schikking was getroffen.

Reageer op dit artikel