nieuws

Letselschade groeit harder dan Britse autopremie

Archief

De Britse autoverzekeraars maken zich zorgen over de forse toename van de schadelast als gevolg van in het verkeer ontstane personenschades

Zo is het aantal letselschadeclaims het afgelopen decennium met gemiddeld 3% per jaar toegenomen. Daar bovenop komt dat het gemiddelde schadebedrag jaarlijks met 6,7% is gegroeid. Mede hierdoor is tussen 1992 en 2000 het door autoverzekeraars betaalde bedrag aan personenschades met 117% gestegen. Dat is bijna drie keer zo veel als de toename van de premie-inkomsten uit autoverzekeringen, die in die periode met 37% zijn gegroeid. De cijfers zijn afkomstig uit een recent onderzoek naar 1,1 miljoen letselschadeclaims in opdracht van de verzekeraarsorganisaties IUA en ABI.

Reageer op dit artikel