nieuws

Letselmeldingen wintersporters vooral uit Oostenrijk en Frankrijk

Archief

Ook dit wintersportseizoen verwacht SOS International een grote stroom van gedupeerde vakantiegangers. Het grootste deel van de letselmeldingen komt weer uit Frankrijk en Oostenrijk. De verzoeken om materiële hulpverlening komen vooral uit Duitsland.

De alarmcentale SOS International heeft op 9 maart een ‘gipsvlucht’ georganiseerd vanuit Oostenrijk om 15 geblesseerde wintersporters te repatriëren.
De meldingen van lichamelijk letsel vanuit dat land liggen op hetzelfde niveau als vorig jaar; die uit Frankrijk zijn iets gestegen, stelt de alarmcentale.
Volgens SOS International is er sprake van letsel aan enkels, kniebanden, en onderbenen. Ook de ‘skiduim’ komt veel voor. Opmerkelijk vindt de alarmcentrale de toename van het aantal medische meldingen uit Spanje.
De afdeling materiële hulpverlening houdt rekening met een toename van gestrande automobilisten. In Oostenrijk, Duitsland, Zwitserland en Frankrijk zijn depots ingericht met vervangende auto’s. Het grootste deel van de vragen om materiële hulp komt uit Duitsland (48%), en verder uit België (14%), Oostenrijk (13%), en Frankrijk (9%).

Reageer op dit artikel