nieuws

Letselcup treft managers

Archief

Letselcup treft managers

Drie jaar geleden startte de branchebrede ICT-organisatie ABZ met een voetbaltoernooi voor de relaties van Audalet, leverancier van programmatuur voor de berekening van personenschade. De te winnen beker werd toepasselijk ‘Letselcup’ gedoopt.
Ook managers van ABZ benutten gretig de kans om weer eens enkele partijtjes te voetballen, maar ze hebben de naam van het toernooi inmiddels meer eer aan gedaan dan bedoeld zal zijn.
Het eerste jaar was het de toenmalige Audalet-baas Marten de Bruine, die in de rol van keeper op een schoen in een oogkas werd getrakteerd. Vorig jaar was het de algemeen directeur van ABZ, Gerrit Schipper, die met een opgezwollen knie van het veld moest en dit jaar was het directeur Branche-initiatieven Frits Keij, die met een sleutelbeenbreuk moest worden afgevoerd.
Het was overigens zeker niet de enige blessure bij de Letselcup 2000, want Wouter van Hekken, arbeidsdeskundige bij Cunningham Lindsey, kon eveneens het strijdperk onvrijwillig verlaten. Hij liep in de wedstrijd tegen GAB Robins tegen een zweepslag op.
Nieuwkomer
Aan de derde editie van de strijd om de Letselcup werd door achttien teams deelgenomen. In de ene halve finale won ABZ met 2-0 van NN en in de andere versloeg nieuwkomer VVAA streekgenoot Zwolsche Algemeene met 3-0.
De finale ging derhalve tussen ABZ en VVAA, waarin laatstgenoemde vijf minuten voor tijd de enige treffer scoorde. Na De Amersfoortse en ZLM is VVAA de derde winnaar van de Letselcup.
Wouter van Hekken (Cunningham Lindsey) met een zweepslag aan de kant, in het gezelschap van bedrijfsgenote adjunct-directeur Julia Krom.
Het winnende team van VVAA.
Ook winnende nieuwkomer bij Amsterdams voetbaltoernooi
Aan het Assurantie Voetbaltoernooi van de Amsterdamsche Beurs Club is deelgenomen door 29 teams, een recordaantal. Het toernooi werd opnieuw afgewerkt in de Sixes-vorm (zes-tegen-zes), immers deze opzet bleek vorig jaar een groot succes voor zowel de spelers als ook voor de supporters. Op halve veldjes met kleine doeltjes golfde het spel op en neer en vele, mooie doelpunten waren een feit.
Na de poulerondes en het knock-out systeem mochten twee teams zich op gaan maken voor de finale, te weten nieuwkomer DSV Assurantiegroep uit Amsterdam en het team van Troostwijk 1 ook uit Amsterdam. In een spannende finale trok DSV uiteindelijk met 1-0 aan het langste einde.
Prachtig zomeravondvoetbal in Amsterdams assurantietoernooi.
Zit je lekker op je pensioengat?
Toch echt weer eens wat anders: die nieuwe pensioencampagne van het Verbond. En natuurlijk moet je dan wel plaatjes gebruiken waarmee je kunt opvallen. Zoals die met drie blote mensen aan een bar. En dan krijg je soms zeer onverwachte kritiek. In dit geval van een ingewijde, die opmerkte dat de meeste nudisten nooit met hun blote (pensioen)gat op een barkruk gaan zitten, maar daar een handdoekje onder leggen.
ONVZ heette voor een dagje Aegon
Ziektekostenverzekeraar ONVZ in Houten zette onlangs een aantal branchegenoten danig op het verkeerde been, door bellers van het algemene telefoonnummer met een bandopname te verwelkomen waarop de volgende boodschap te beluisteren viel: “U spreekt met Aegon Ziektekosten”. Het bedrijf was – zo meldde het bandje – in zijn geheel voor een dagje op training. Daardoor kon ook niemand de vreemde boodschap verklaren.
Zou de warme relatie met Aegon soms zijn uitgemond in een (vijandige) overname, waarbij directie en medewerkers waren afgevoerd naar een donkere, vochtige kelder onder het Aegonplein?
De ware toedracht was – zoals wel vaker – een stuk minder spannend: bij het vertrek naar het trainingsoord was een foute code bij de telefooncentrale ingetoetst. Hierdoor werd de boodschap voor Aegon-verzekerden (ONVZ is al jaren risicodrager van door Aegon afgesloten ziektekostenverzekeringen) afgespeeld voor bellers van het algemene nummer van ONVZ. “We zijn de dupe geworden van de huidige technische mogelijkheden”, verklaart commercieel directeur Frans van Rijn.
AssurMada wordt een ware armada
Wat twee jaar geleden begon als een kleinschalige assurantie-gebeurtenis, is nu uitgegroeid tot een evenement dat er wezen mag. Aan AssurMada 2000, de mede door AssurantieMagazine gesponsorde zeiltocht naar het Britse Lowestoft, zullen volgens de laatste berichten niet minder dan negentien schepen met in totaal circa honderd bemanningsleden deelnemen. Zij vertrekken in de loop van donderdag 15 juni uit diverse havens om een lang weekeinde aan de Engelse oostkust door te brengen.
George Best ‘slaags’ met verzekeraar
De Britse voetballegende George Best doet weer eens stof opwaaien. Hij heeft het nu aan de stok met verzekeraar Standard Life Healthcare over een ziekenhuisrekening van circa f 175.000 voor zijn verblijf in het exclusieve Cromwell Hospital in Londen, zo meldt Post Magazine.
Best was daar herstellende van een chronische leveraandoening en ging ervan uit dat zijn particuliere zorgverzekering de kosten zou dekken. De verzekeraar weigert uitbetaling. De vader van Best verklaart dat de verzekeraar op de hoogte was van Georges drankprobleem, maar dat de maatschappij geen probleem had met het innen van de zorgpremie. Standard Life Healthcare zou daarom voor zijn deel over de brug moeten komen. De agent van Best wil het tot een rechtzaak laten komen.

Reageer op dit artikel