nieuws

Leo Dooper nieuwe topman AXA Schade

Archief

Leo Dooper, de huidige directievoorzitter van Sterpolis, wordt in december de nieuwe algemeen directeur van het schadebedrijf van AXA.

Dooper (48) volgt daarmee Jan van de Meeberg (59) op, die met vervroegd pensioen gaat. Dooper is formeel tot 1 december in dienst van Sterpolis, maar zal eerder uit Arnhem vertrekken.
Voor hem zal een opvolger worden benoemd, die op zo kort mogelijke termijn extern wordt aangetrokken. “De raad van commissarissen heeft uitgesproken dat de strategie van Sterpolis onveranderd wordt voortgezet en dat er daarom ook een opvolger voor de heer Dooper moet komen”, aldus Henk Spiering, die tijdelijk als interim-directievoorzitter zal gaan fungeren. “Ikzelf noch collega-directielid Hans van der Koogh zullen de nieuwe voorzitter worden.”
Dooper werkt al bijna 25 jaar in de verzekeringsbranche. Tussen 1975 en 1991 was hij actief voor Avéro en FBTO, vanaf 1991 werkt hij voor Sterpolis, waarvan de laatste jaren als directievoorzitter. “Ik was toe aan een eervolle, nieuwe uitdaging”, aldus Dooper. “AXA is globaal, een wereldbedrijf. In zo’n omgeving kun je interessante invloeden tegenkomen. Het bedrijf is ambitieus en ik hou van de dynamische aanpak.”

Reageer op dit artikel