nieuws

Lening via autodealer te duur

Archief

Volgens onderzoek van Independer is een autokoper die zijn lening bij de dealer sluit, vaak te duur uit. Het verschil met een online lening kan oplopen tot 6%.

Wordt er een duurdere auto gekocht, dan kan de klant volgens de vergelijkingssite annex tussenpersoon meer dan _ 1.000 besparen. Ford rekent voor een lening van _ 11.000 een rente van 12,8%, terwijl zo’n lening bij Royal Bank of Scotland kan worden gesloten tegen 6,5% rente. Bij de BMW-dealer kost een lening van _ 15.000 de klant 9,7% rente, tegen 5,9% bij Royal Bank of Scotland. Voor een lening van _ 25.000 rekent BMW 9,2% rente, terwijl via Independer deze lening tegen 4,9% kan worden gesloten.
Het kleinste renteverschil signaleert de online tussenpersoon bij Hyundai, dat voor alle genoemde leningbedragen 7,2% rente rekent.

Reageer op dit artikel