nieuws

Lekkerkerker stapt uit directie Aegon Nederland

Archief

“Het klikte simpelweg niet in het team van directie Nederland.” Die openhartige verklaring geeft Evert Lekkerkerker (43) voor zijn vertrek bij Aegon.

“Als er iets niet klikt binnen een team, kun je dat niet laten doorgriepen”, aldus de voorzitter van de business-unit Aegon Particulieren. “Dat is niet goed voor de organisatie en niet goed voor jezelf.” Lekkerkerker trekt zich daarom terug uit de directie van Aegon Nederland en legt – ondanks een verzoek daartoe – eveneens zijn voorzitterschap van Aegon Particulieren neer. Paul van de Geijn, directievoorzitter van Aegon Nederland, noemt de stap “een moedig en verstandig besluit.”
Lekkerkerker trad medio 1996 toe tot de directie van Aegon Particulieren. Later dat jaar werd hij voorzitter van die unit. Vorig jaar juni werd hij lid van de directie Nederland. Wat Lekkerkerker in de nabije toekomst gaat doen, weet hij nog niet. “Ik ben in elk geval van plan in Leeuwarden te blijven wonen en las een door mijn gezin hartelijk verwelkomde sabbatical in.”
Derde kopstuk
Lekkerkerker is in drie jaar tijd het derde kopstuk dat vrij plotseling opstapt bij de directie van Aegon Nederland. In het najaar van 1996 vertrok Cor van den Bos onverwacht; hij werd later directeur bij de Athlon Groep. Vorig jaar zomer volgde René van der Smeede zijn voorbeeld; hij werd directeur van Zwitserleven.
Lekkerkerker wordt als directielid van Aegon Nederland opgevolgd door ir. Edgar Koning (47), momenteel directeur Beleggingen van Aegon Nederland. Koning is in die hoedanigheid betrokken bij de Europese activiteiten rond MoneyMaxx en bij nieuwe activiteiten van Aegon Bank. “Met veel jaren beleggingen als bagage, is het een mooie uitdaging om in de Nederlandse directie de drie elementen verzekeren, beleggen en sparen nog meer aan elkaar te binden”, aldus Koning.
Het voorzitterschap van Aegon Particulieren komt in handen van Theo Bouts (40). Voor het voorzitterschap van Aegon Schade Bedrijven, de huidige functie van Bouts, wordt naar een opvolger gezocht. De directie van Aegon Nederland wordt nu gevormd door Koning, Bouts, voorzitter Van de Geijn (53), Jan Overmeer (53) en Johan van der Werf (47).
Evert Lekkerkerker: “Het klikte niet in de directie van Aegon Nederland.”

Reageer op dit artikel