nieuws

Leidsche verkoopt ook op eigen website overlijdensrisicopolis

Archief

Leidsche Verzekeringen (Bloemers Nassau) heeft begin deze maand een module op de eigen site geplaatst, waarmee bezoekers ook direct een overlijdensrisicopolis kunnen sluiten.

De module is hetzelfde als de nieuwe rekenmodule die het intermediair gratis op zijn site kan plaatsen, zegt directeur Verkoop Hans Fransen. “Wij krijgen regelmatig vragen van klanten die precies weten wat ze willen en zelfstandig een overlijdensrisicoverzekering willen sluiten. Met deze module bieden wij hun die mogelijkheid. Dat doen we op basis van execution only, dus er worden geen advieskosten in rekening gebracht.”
De module voor de tussenpersoon biedt tarieven die zijn gebaseerd op de provisiekeuze die wordt gemaakt: de (doorlopende) provisie is instelbaar, variërend van 0% tot 20% van de premie. “Standaard is de provisie 10%. De module op onze site biedt overigens exact hetzelfde tarief als die voor de tussenpersonen, op basis van een doorlopende provisie van 0%.”
Een verschil is wel dat de bezoeker die de module gebruikt op de site van het intermediair, na het gebruiken van de rekenmodule altijd contact moet opnemen met de tussenpersoon. Op Leidsche.nl kan direct een polis worden gesloten.
Lager tarief
De tarieven voor de risicopolis van Leidsche zijn met gemiddeld 18% verlaagd. De premie voor niet-rokers is in de nieuwe tariefstelling circa 60% lager dan die voor rokers. Daarnaast is een (eenjarig) leeftijdsafhankelijk risicotarief geïntroduceerd. “Met name de eenjarige premievariant is in vergelijking met andere aanbieders zeer concurrerend.”
Wordt gekozen voor de leeftijdsafhankelijke variant, dan zijn twee varianten beschikbaar: één waarbij het verzekerde bedrag het uitgangspunt is en de premie dus wijzigt, en één waarbij een jaarlijkse gelijkblijvende premie het uitgangspunt is en de uitkering dus wijzigt.

Reageer op dit artikel