nieuws

Leidsche verhuisd

Archief

Leidsche verhuisd

Leidsche Verzekeringen, de levenmaatschappij van de Rotterdamse Bloemers Nassau Groep, is verhuisd naar Barendrecht. De maatschappij, onder leiding van de nieuwe directeur Ap van Pelt, is nu gevestigd op het adres Bijdorp-Oost 18-b, 2992 LA Barendrecht (Postbus 2008, 2990 DA Barendrecht).
ITDS
Het ICT-consultancybedrijf ITDS (Naarden) heeft voor het overzetten van de bestaande portefeuille naar een nieuw administratiesysteem een conversieaanpak ontwikkeld, ITDS Conversie Management (ICM). De aanpak is vooral bedoeld voor verzekeraars en pensioenfondsen. Volgens ITDS leidt de conversieaanpak tot een beheersbare conversie van systemen, zodat kosten en doorlooptijd zo laag en zo kort mogelijk blijven.
Primalert
Het faillissement van pensioenadviesbureau Primalert Financieel Advies in Zierikzee is opgeheven wegens gebrek aan baten.
Assurantie Netwerk
Het faillissement van Assurantie Netwerk Nederland (ANN) in Nunspeet is opgeheven bij gebrek aan baten. Het kantoor handelde tevens onder de naam van ANN Financiële Adviezen.
Dorhout Mees-prijs
Studenten of net afgestudeerden kunnen, net als in 2002, met een recente scriptie over verzekeringsrecht meedingen naar de Dorhout Mees-prijs. De voorwaarden voor deelneming zijn verkrijgbaar bij mevrouw mr. A.M. Klunne, Postbus 1507, 3000 BM Rotterdam, tel. 010-217.26.11. Inzendingen moeten voor 15 januari 2005 binnen zijn. De mede door het Verbond van Verzekeraars ter beschikking gestelde prijs bedraagt e 1.500.
AXA Selfservice
AXA heeft op de website www.axa.nl bij het onderdeel ‘Mijn ziektekosten’ Selfservice gelanceerd. Op de site zijn nu de antwoorden te vinden op de vragen die het meest door klanten worden gesteld. Ook de belangrijkste formulieren en overzichten van vergoedingen zijn hier te vinden. Door gebruik te maken van een nieuwe applicatie van het bedrijf Trinicom kan AXA snel vragen en antwoorden toevoegen. Deze software wordt ook gebruikt door IAK Verzekeringen en een aantal Achmea-bedrijven.
Sivi
De organisatie van het Standaardisatie Instituut Verzekeringen in de Intermediairbranche (Sivi) krijgt steeds meer vorm. Behalve directeur Hubert Voskuijl zijn acht andere medewerkers voor Sivi aan de slag gegaan. Het betreft Gerhard Gerritsen als manager van het Sivi-team, de drie standaardisatiespecialisten Jan Vrijenhoek, Roland Homems en Valentijn Peute, Jeffrey Outshoven die hen ondersteunt en programmamanager Ketenintegratie Daan van Eijck. Frits Keij houdt zich bezig met algemene en juridische vraagstukken en Mariëlle Bouwmeester is als officemanager verantwoordelijk voor de secretariële ondersteuning.
Stater
Facilitair hypotheekbedrijf Stater gaat samenwerken met K. van Brug Automatisering. Door deze samenwerking komt een koppeling tot stand tussen het Notarieel Informatie Systeem (NIS) en de gratis internettoepassing E-Notaris van Stater. Hierdoor kan het notariaat een grotere efficiency bereiken, doordat gegevens rechtstreeks vanuit E-Notaris in het NIS worden ingevoerd. Met E-notaris kan het passeertraject digitaal bij Stater worden verwerkt.
Fish Extract
Systeemhuis CCS werkt dit jaar aan een functie waarmee vanuit Level-7 automatisch via de informatiestekker ISA van ABZ het fraude-informatiesysteem Fish Extract geraadpleegd kan worden. Relaties kunnen dan zonder tussenkomst van acceptant of schadebehandelaar het werk snel afhandelen.
Wegvervoerder
Nibe-SVV herhaalt in het najaar de praktijkgerichte training De Wegvervoerder. De training is bedoeld voor acceptanten en schadebehandelaars en medewerkers werkzaam bij het intermediair. De training gaat in Rotterdam van start op 6 september en in Zwolle op 13 september. De Wegvervoerder beslaat zes avondbijeenkomsten van 18.00 – 21.00 uur en kost e 995. Informatie: tel. 020-520.85.34 of e-mail cursist@nibesvv.nl.
Amev Opleidingen
Amev(Fortis ASR) ziet de vraag naar opleidingen via e-learning toenemen. De verzekeraar verwacht dat die vorm van trainen een steeds groter deel van de opleidingaanvragen zal gaan uitmaken en zegt dan ook actief bezig te zijn met het ontwikkelen van opleidingsmodules in digitale vorm. Verder constateert Amev dat de vraag naar opleidingen de eerste helft van dit jaar fors is toegenomen; 20% meer dan vorig jaar om deze tijd. In concrete cijfers heeft Amev tot juni duizend cursisten in de boeken staan.

Reageer op dit artikel