nieuws

Leiding Pensioendesk koopt aandeelhouder Achmea uit

Archief

Pensioendesk Nederland komt in handen van het zittende management. Met geld van de huisbankier en verzekeraar Zwitserleven worden onder meer de aandelen van Achmea overgenomen.

Achmea bezat tot begin dit jaar 45% van de aandelen in de Finchise Group, waartoe naast Pensioendesk Nederland ook franchiseketen GeldXpert en hypotheekformule Onit. De laatste twee werden eerder dit jaar al volledig verkocht aan de andere aandeelhouders Henk van Hylckama Vlieg en Robert van der Werf. Het resterende minderheidsbelang in Pensioendesk Nederland is nu ook verkocht.
Achmea, Vlieg Adviesgroep en Van der Werf doen de aandelen over aan Henk Doornewaard (60%) en Fol van Krieken (40%). De aandelen betreffen niet alleen de 28 kantoren tellende franchiseketen maar ook inkoopcombinatie ICP Nederland (45 deelnemers). Het directieduo heeft voor een financiering ook aangeklopt bij Zwitserleven.
“Zwitserleven heeft veel vertrouwen in en hoge verwachtingen van het intermediaire kanaal voor adviesgevoelige producten”, zo motiveert de maatschappij de beslissing. “De hoge kwaliteit van de aangesloten advieskantoren, in combinatie met het meerjarenplan van het management, versterkt de overtuiging van Zwitserleven dat de formule van Pensioendesk een goede toekomst heeft.”

Reageer op dit artikel