nieuws

Legal schudt nu aan boom met ‘gezond’ overlijdensrisicotarief

Archief

Legal & General gaat tot 30% premiekorting geven aan klanten die een beter dan gemiddelde gezondheid hebben. Los daarvan wordt een premieverlaging doorgevoerd, waarmee de tarieven van Legal 20% tot 30% scherper worden dan die van de concurrentie.

De maatschappij uit Hilversum, goed voor een marktaandeel van 11% in overlijdensrisicopolissen, luidde in 2000 een marktbrede premieverlaging in met de introductie van een lager tarief voor vermogende klanten, Legal Lifestyle genaamd. In de jaren erna hebben andere verzekeraars hun risicotarieven ook drastisch verlaagd.
Om het marktaandeel verder te vergroten, verlaagt Legal de risicotarieven opnieuw fors. “We hebben de andere maatschappijen langszij laten komen, maar schudden nu weer aan de boom. Kijken wie er nog kan volgen”, zo geeft directeur Arno Dolders in wielerjargon de aanscherping van de overlijdensrisicopremies weer.
Scherpste tarief
De nieuwe premiekorting geldt per 22 februari vanaf een verzekerd bedrag van _ 160.000 voor aanvragers die bij de medische keuring een betere gezondheid blijken te hebben dan de gemiddelde Nederlander. Met dit in Angelsaksische landen al gangbare preferred life-tarief bieden wij verreweg het scherpste risicotarief op de markt, zegt Dolders, die zelf een premievergelijking heeft gemaakt. In de Lifestyle-variant komt een mannelijke niet-roker van 35 jaar met een gelijkblijvend verzekerd bedrag van _ 250.000 uit op een jaarpremie van _ 613. Het standaard tarief is in dit geval _ 698, wat nog altijd veel lager is dan bij de eerstvolgende intermediairmaatschappij Zwitserleven, die _ 967 rekent. Het gat met Nationale-Nederlanden is nog veel groter: in de bovenvermelde situatie betaalt de verzekerde bij NN _ 1.459 op jaarbasis voor zijn risicopolis.
Lees verder op pag. 4

Reageer op dit artikel