nieuws

Legal & General voorziet nog meer druk op marges Leven

Archief

Verzekeraars en tussenpersonen zullen de komende jaren met lagere marges op levensverzekeringen genoegen moeten nemen. “De concurrentie verscherpt op dit moment sterk”, constateert Legal & General-directeur Arno Dolders.

Die toenemende strijd tussen aanbieders leidt tot een daling van tarieven, ziet Dolders. Hij verwacht dat Legal & General in het geweld staande blijft, omdat de Hilversumse verzekeraar zijn administratie goed op orde heeft. “Een concurrerende en tegelijkertijd economisch verantwoorde prijsstelling kan alleen door die organisaties worden gehanteerd, die hun systemen op orde hebben en hun overheadkosten weten te beperken. Wij zijn van oordeel dat onze concurrentiepositie op dit punt ons in staat stelt ook in de komende periode harder te blijven groeien dan de totale markt.”
Dat is Legal & General in elk geval in de eerste helft van 2006 gelukt. De nieuwe productie steeg met 21% naar _ 149 (123) mln. De marktbrede productiegroei van individuele levensverzekeraars was in de eerste zes maanden 16%.
De grootste groei haalt Legal & General uit eenmalige koopsommen: +23% tot _ 139,6 (113,7) mln. Expirerende lijfrentekapitalen zijn daarvoor de voornaamste bron van inkomsten. Met nieuwe, jaarlijks terugkerende premiebetalende posten werd een groei van 3% gerealiseerd tot _ 9,5 (9,2) mln. Die toename komt van overlijdensrisicoverzekeringen.
Legal & General had na het eerste kwartaal een productiestijging laten noteren van 28% tot _ 91 (71) mln nieuwe premie.

Reageer op dit artikel