nieuws

Legal & General stopt met DIN

Archief

Levensverzekeraar Legal & General is gestopt met de samenwerking met Dutch Insurance Network. DIN-kantoren kunnen geen beroep meer doen op de speciale bonusregeling.

“Er bestaat onvoldoende synergie”, stelt Legal & General. De evaluatie na één jaar samenwerking heeft de maatschappij tot het inzicht gebracht dat deze “onvoldoende tot wederzijdse resultaten heeft geleid en dat ook op de korte termijn niet het vooruitzicht bestaat op verbeteringen”.
Het aantal nieuwe samenwerkingsverbanden dat Legal & General met kantoren uit het DIN-netwerk heeft gesloten, is zeer beperkt. “Op het moment dat je constateert dat de kosten niet opwegen tegen de baten, doe je er goed aan hieraan conclusies te verbinden”, aldus Legal-directeur Arno Dolders.
DIN-directeur Robin Baks vindt dat een erg eenzijdige voorstelling van zaken. “Het besluit tot stoppen hadden ze na een half jaar al genomen, ondanks dat de omzet toen op peil lag. De wil om de samenwerking tot een succes te maken was helaas niet aanwezig. Dit in tegenstelling tot andere partners met wie wij al jarenlang een vruchtbare relatie onderhouden.”
Jaarcijfers
Legal & General heeft het jaar 2005 “naar grote tevredenheid” afgesloten. De nieuwe productie (individuele levensverzekeringen) steeg met 36%. De jaarlijks terugkerende premiebetalende polissen leverden een omzetstijging van 4% op tot _ 19,2 (18,4) mln. De koopsomproductie groeide met liefst 40% tot _ 230,9 (165,5) mln.
“De resultaten liggen in lijn met onze doelstelling een groei te behalen die 10% tot 15% hoger ligt dan de groei van de totale levenmarkt”, zegt Dolders. “Voor heel 2006 verwachten wij opnieuw een groei te realiseren die in de dubbele cijfers kan worden geschreven.”

Reageer op dit artikel