nieuws

Legal & General sluit exclusief hypotheekcontract met Van Lanschot

Archief

Legal & General heeft een exclusief hypotheekarrangement gesloten met Van Lanschot Bankiers. De overeenkomst is 1 mei ingegaan. Bestaande contracten met MeesPierson, Hypotrust en Direktbank zijn opgezegd.

Volgens Leo Parmentier, woordvoerder van Legal & General zijn er meerdere redenen voor het exclusieve contract. “Wij zijn een lijfrente- en pensioenverzekeraar. Hypotheken is voor ons een serviceproduct. Maar die markt moet je professioneel benaderen. Vandaar deze samenwerkingsovereenkomst.”
Legal & General heeft voor Van Lanschot gekozen, omdat deze bank garandeert dat de assurantiebelangen van het met de verzekeraar samenwerkende intermediair worden beschermd. Met andere woorden, Van Lanschot zal hypotheeknemers niet voor verzekeringen benaderen.
De laatste reden is volgens Parmentier dat Legal & General en Van Lanschot goed bij elkaar passen. “Onze doelgroepen, onze markten zijn vergelijkbaar. Daarnaast hebben we al sinds onze komst in Nederland in 1984 zakelijke contacten met Van Lanschot.”
Overname
Opvallend is dat bestuursvoorzitter H. Heemskerk van Van Lanschot Bankiers nog geen maand geleden hardop riep dat hij een middelgrote levensverzekeraar aan het concern wilde toevoegen. Daarnaast is algemeen bekend dat Britse verzekeraar hun belangen op het Europese vasteland meer en meer afstoten, in ruil voor investeringen in het Verre Oosten.
Legal & General lijkt dus in alle opzichten een perfecte overnamekandidaat voor Van Lanschot. Volgens Parmentier is daar echter niet over gesproken. Bij monde van directiesecretaris Aart Jonker laat Van Lanschot weten “niet in gesprek te zijn met Legal & General. Zelfs geen oriënterende gesprekken.”
Consultants goed voor 31% nieuwe productie L&G
De Financial Consultants zijn goed voor 31% van de nieuwe productie van Legal & General. Dat is ongeveer f 22 mln van de totale productie van f 71 mln.
De Hilversumse verzekeraar startte in 1991 met de Financial Consultants. Dat zijn zelfstandig adviseurs, die in ruil voor opleidingen, trainingen en ondersteuning exclusief verzekeringen van Legal & General verkopen. Op dit moment zijn er ongeveer zestig consultants.

Reageer op dit artikel