nieuws

Legal & General koppelt partnerrente aan beleggingsverzekering

Archief

Legal & General heeft de Optimaat Unit Linked aan zijn productassortiment toegevoegd, een beleggingsverzekering gekoppeld aan een verzorgingsrente.

L&G kende al veel langer het Optimaat Pensioen: een traditionele lijfrenteverzekering in combinatie met een partnerrente. Optimaat Unit Linked is de beleggingsvariant hiervan.
Ook De Amersfoortse kent sinds twee jaar een Opti-Maat Pensioen. “Maar wij voerden die productnaam al veel langer”, weet Arthur de Haan, adjunct-directeur van L&G. “Noch wij, noch De Amersfoortse heeft moeite met het dubbele gebruik van de naam Optimaat Pensioen.”
Optimaat Unit Linked is een beleggingsverzekering tegen periodieke premiebetaling. De verzekerde nabestaandenrente bij overlijden kan tijdelijk of levenslang lopen. De premie – na aftrek van kosten en risicopremie – kan in zestig externe beleggingsfondsen en twee L&G-huisfondsen worden belegd.
Een deel van de opgebouwde waarde kan tussen het 55e en 70e levensjaar worden opgenomen (opnamerecht). Dekking en premies zijn tijdens de looptijd te wijzigen (aanpassingsrecht). Als de opgebouwde poliswaarde de grens van f 50.000 (of een veelvoud) bereikt, geeft L&G een beleggingsbonus van 0,5%.
Optionele dekkingen zijn de wezenrente, de arbeidsongeschiktheidsrente en premievrijstelling bij arbeidsongeschiktheid. Uiteraard geldt voor niet-rokers een premiekorting van ruim 10%.

Reageer op dit artikel