nieuws

Legal & General introduceert WFD-cd

Archief

Legal & General heeft een cd geïntroduceerd waarmee assurantiekantoren via een stappenplan en modellen geholpen worden om aan de eisen van de Wet Financiële Dienstverlening (WFD) te voldoen. In een dertiental stappen worden de verplichtingen doorgenomen waar een doorsnee assurantiekantoor rekening mee moet houden. Naast een vermelding van relevante wettelijke bepalingen wordt bij elke stap ook een toelichting gegeven. Bij veel stappen zijn modellen en speciale softwaretoepassingen ontwikkeld.

Doelstelling van Legal & General is assurantiekantoren helpen bij een snelle implementatie van de WFD. Kantoren die een samenwerking hebben met de verzekeraar ontvangen de cd voor € 25. Alle overige kantoren kunnen de cd bestellen tegen een eenmalige vergoeding van € 65. Men ontvangt hiervoor de cd en de updates tot aan de invoering van de wet. De cd is te bestellen via de website www.wetfinancieledienstverlening.nl of www.landg.nl.
Legal & General is niet de eerste partij die een stappenplan ontwikkelt om de WFD goed te implementeren. Zo introduceerde The Brown Paper Company vorig jaar al een stappenplan. De NBVA biedt het intermediair gratis de Kwaliteitswijzer aan en de NVA heeft de NVA Routeplanner ontwikkeld.

Reageer op dit artikel