nieuws

Legal & General goed gestemd over najaar

Archief

Legal & General ziet het laatste half jaar voor de belastingherziening positief in. De levensverzekeraar verwacht een productiestijging van 20%.

In het eerste halfjaar is de in Hilversum gevestigde maatschappij (ruim honderd medewerkers) tot een nieuwe productie van f 87,6 mln gekomen. De koopsomproductie kwam uit op f 76,9 mln, tegen f 60,5 mln in de eerste zes maanden van 1999: een groei van 27%. De productie van premiebetalende levensverzekeringen steeg met ruim 24% tot f 10,7 (8,6) mln. “Een opmerkelijk resultaat, omdat de totale markt van levensverzekeringen voor het eerst in vele jaren de omzet ziet dalen”, aldus directeur Bob van den Berg.
Legal & General wijt de productiegroei aan de hoge kwaliteit van zijn administratieve proces en aan de introductie van Legal Lifestyle, het gunstige risicotarief voor mensen met een hoog inkomen. Legal & General claimt in het marktsegment van overlijdensrisicoverzekeringen een aandeel van 6%.
Bankomzet
Bij de omzetverdeling per distributiekanaal is een lichte verschuiving waarneembaar in het voordeel van de banken. In de eerste helft van dit jaar werd 54% van de omzet binnengehaald door assurantietussenpersonen, net als over heel 1999. De banken – voornamelijk ING, ABN Amro en Van Lanschot – waren goed voor 20% (16%), terwijl de eigen adviseurs (Financial Consultants) terugzakten tot 26% (30%) van de omzet.

Reageer op dit artikel