nieuws

Legal & General belooft ‘toptarief’ lijfrente

Archief

Legal & General zegt dit najaar met een ‘toptarief’ voor een direct ingaande lijfrente te komen. Het gegarandeerde rendement zal tussen de 6,5% en 10% komen te liggen.

Het tarief maakt onderdeel uit van een nieuw lijfrenteproduct, dat een direct ingaande lijfrente in beleggingseenheden combineert met een garantielijfrente. Over de exacte hoogte van het tarief, én de wijze waarop die tot stand komt, wil Legal & General nog niets zeggen. “Uit concurrentie-overwegingen”, zegt algemeen directeur Bob van den Berg.
“Maar geloof me, het wordt een toptarief. Absoluut de hoogste van Nederland”, zo kondigt hij aan. Tussen de regels door wordt duidelijk dat het tarief ruim boven de 6,5% zal komen te liggen; de magische grens van 10% zal niet worden overschreden. Begin oktober zal Legal & General het intermediair in drie presentaties nader informeren over het nieuwe product.
Het dochterbedrijf van de Engelse verzekeringsreus hoopt een flink deel van de expirerende lijfrentes binnen te kunnen halen. Naar schatting moet in ons land dit jaar voor f 6 miljard aan lijfrentekapitaal worden omgezet in direct ingaande lijfrentes. “En traditioneel expireert een groot deel daarvan aan het eind van het jaar”, zo weet Legal & General.
Internet
Tijdens de informatiebijeenkomsten in oktober zal Legal & General tevens zijn nieuwste internettoepassingen laten zien. Tussenpersonen kunnen voortaan 24 uur per dag inzicht krijgen in hun portefeuille en de status van individuele aanvragen.
“We ontsluiten onze back-office”, aldus de levensverzekeraar. “Zo kan de tussenpersoon bijvoorbeeld zien of de medische acceptatie al heeft plaatsgevonden en wanneer de eerste premie is voldaan. Ook kan de adviseur de provisiegegevens en het bedrag van het nog resterende terugboekingsrisico nakijken.” Verder wil Legal & General offertes per e-mail gaan verzenden.
Legal & General creëert tegelijkertijd een extranet voor polishouders. “De maatschappelijke trend naar transparantie leidt ertoe dat we verzekeringnemers via internet inzicht willen bieden in de actuele waarde van de polis of zijn beleggingsmix.”
Beheerkosten
Met ingang van 1 januari komt Legal & General zijn polishouders nog meer tegemoet. De kosten voor fondsbeheer worden dan namelijk verlaagd en per maand in plaats van per jaar betaald. Dat laatste betekent dat voor een nieuwe verzekering die op 1 december ingaat niet langer eind december de volledige beheerkosten op jaarbasis in rekening worden gebracht, maar alleen de beheerkosten voor de maand december.
De verlaging van de beheerkosten ziet er als volgt uit: 0,9% per jaar wordt 0,07% per maand, 0,7% per jaar wordt 0,055% per maand, en 0,5% per jaar wordt 0,04% per maand.

Reageer op dit artikel