nieuws

Legal doneert aan kankerbestrijding

Archief

Levensverzekeraar Legal & General heeft een actie gehouden die het fonds KWF Kankerbestrijding een donatie van _ 5.000 heeft opgeleverd.

Legal & General maakte twee weken lang op een aantal websites het effect zichtbaar van roken op de levensverwachting van mensen. Het invullen van geslacht en leeftijd volstonden om verschillen van twee tot acht jaar zichtbaar te maken. Als de internetter zijn naam achterliet, beloofde Legal & General _ 1 op de rekening van het Koningin Wilhelmina Fonds te storten. De maatschappij maakte van de gelegenheid gebruik om deelnemers aan de actie te wijzen op Legal Lifestyle, een overlijdensrisicoverzekering met korting voor niet-rokers.
De verwachting was dat de banner in twee weken tijd tussen de 0,9 en 1,2 mln keer zou worden aangeklikt. Legal & General zei vooraf de KWF-donatie te beperken tot _ 5.000.
Legal & General-directeur Arno Dolders zegt vooral jongeren te willen waarschuwen voor de effecten van roken op de gezondheid. “Ik ben geen moraalridder. Maar wanneer ik het materiaal zie van onze herverzekeraars, dan ben ik elke keer weer geschokt op hoeveel onderdelen van het menselijk lichaam roken een schadelijke uitwerking heeft.”

Reageer op dit artikel