nieuws

Legal biedt basisscholen ‘geldkoffer’

Archief

Levensverzekeraar Legal & General heeft alle basisscholen in zijn vestigingsplaats Hilversum het lespakket De Geldkoffer van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting (Nibud) gegeven.

De Geldkoffer is ontwikkeld door Nibud in samenwerking met onder andere De Nederlandsche Bank en de Vereniging van Banken. Met het lespakket leren kinderen spelenderwijs met geld omgaan. Het streven is om het toenemende probleem van jongeren met financiële schulden het hoofd te bieden. Aan de hand van creatieve opdrachten en spelletjes, verdeeld over vier modules, wordt de kinderen duidelijk gemaakt dat vrijwel alles in het dagelijks leven geld kost. Volgens algemeen directeur Arno Dolders zou het initiatief moeten worden opgevolgd door het uitbrengen van De Verzekeringskoffer. “Verzekeringen spelen net zo’n belangrijke rol in onze samenleving”, aldus Dolders.

Reageer op dit artikel