nieuws

Leerstoel informatiemanagement in bank- en verzekeringsbedrijf

Archief

Aan de Katholieke Universiteit Brabant wordt een bijzondere leerstoel ‘Informatiemanagement in het bank- en verzekeringsbedrijf’ ingesteld. De leerstoel in Tilburg is een initiatief van Fortis Nederland.

De leerstoel, waarvoor nog een hoogleraar moet worden geworven, wordt geplaatst in de vakgroep Bestuurlijke Informatiekunde en Accountancy van de Faculteit der Economische Wetenschappen. Het initiatief is bedoeld om onderzoek op te starten naar de problematiek van het managen van informatie en informatietechnologie binnen de bedrijfstak van de financiële dienstverlening.
Centrale vraag is hoe diverse vormen van informatietechnologie de marktpositie en interne organisatie bepalen van het bank- en verzekeringsbedrijf.

Reageer op dit artikel