nieuws

Leden St.Barbara kiezen voor Dela

Archief

Ruim 91% van de leden van de Nijmeegse uitvaartvereniging St. Barbara heeft voor het samengaan met Dela gestemd. De Nederlandse Bank moet echter formeel nog toestemming voor de fusie verlenen.

“Wij zijn blij met zo’n duidelijke keus van de leden”, zegt Martin van Kersbergen van Dela. “Als de toestemming nog dit jaar komt, zijn de 113.000 leden van St. Barbara per 1 januari bij ons verzekerd.”
De beslissing viel tijdens de tweede algemene ledenvergadering van St. Barbara. Voor een rechtsgeldig besluit is nodig dat tweederde van de leden heeft gestemd. Tijdens de eerste vergadering werden er 47.000 stemmen uitgebracht. De tweede vergadering bracht de teller op de vereiste 54.376 stemmen. Algemeen directeur Edzo Doeve van Dela verwacht op deze manier de positie van zijn bedrijf in Gelderland te kunnen versterken.

Reageer op dit artikel