nieuws

Landelijk etnoteam RVS voor Turkse en Marokkaanse doelgroep

Archief

Voortbordurend op het succes met Turkse adviseurs die verzekeringen slijten onder volksgenoten gaat RVS per 1 november dit jaar de Marokkaanse gemeenschap benaderen met behulp van twaalf Marokkaanse adviseurs. Op het hoofdkantoor wordt daartoe een Turkse en Marokkaanse themaweek gehouden.

Voor deze vorm van etnomarketing heeft RVS een Landelijk Etno Team opgericht dat bestaat uit 34 adviseurs, van wie twintig Turken en twaalf Marokkanen. De adviseurs maken gebruik van direct-marketingtechnieken en een notebook bij het geven van advies op maat, aldus de maatschappij. Zij worden ondersteund door twee doelgroepmanagers binnen de sector marketing en communicatie: Elif Borucu voor de Turkse adviseurs, respectievelijk Najat Boujenna voor de Marokkaanse adviseurs. Het adviseursteam wordt geleid door een landelijk manager: Ron Hoogendijk.
Werving klanten
De etno-adviseurs werken landelijk en beginnen met niets. Primair gaat hun aandacht derhalve uit naar de werving van klanten. “Zij kunnen hun tijd volledig besteden aan het leggen van persoonlijke contacten in de taal van de klant. Daartoe hebben zij tweetalig informatiemateriaal tot hun beschikking”, aldus RVS. Als de adviseurs een portefeuille hebben opgebouwd, worden zij na verloop van tijd bij een regio ingedeeld. Voor de nazorg heeft de verzekeraar medewerkers op de afdeling Klantenservice die eveneens Turks en Marokkaans spreken.
RVS startte ruim vier jaar geleden met etnomarketing onder de naam Project Allochtonen en Etnomarketing (Palet). Primair werd toen gekozen voor de Turkse doelgroep die relatief weinig verzekeringen sluit, deels uit onbekendheid en deels vanwege taalproblemen. Sinds begin dit jaar werkt de maatschappij tevens samen met de Postbank bij de afzet van het RVS SpaarKoopplan. Landelijk manager Ron Hoogendijk wordt geflankeerd door Elif Borucu (links) en Najat Boujenna.

Reageer op dit artikel