nieuws

Lancyr gaat ook schadevergoeding in natura bieden

Archief

Lancyr wil een beter rapportcijfer voor klanttevredenheid en gaat voor de schadeafhandeling van reis- en inboedelverzekeringen gebruik maken van Claimshub, een schadeafwikkelingssysteem van softwareleverancier Aquila.

Na Interpolis is Lancyr volgens Aquila de tweede gebruiker van dit systeem in ons land, dat verzekerden bij schade de mogelijkheid biedt te kiezen tussen vervanging in natura of de gebruikelijke financiële vergoeding.
Volgens de leverancier leidt toepassing van het systeem tot 20% reductie van de schadelast. “Dat heeft te maken met het feit dat er wordt vergoed op basis van dagwaarde en verzekerde zaken als elektronica in de loop der jaren veel goedkoper zijn geworden”, aldus woordvoerder Menno Ras van Aquila.

Reageer op dit artikel