nieuws

Lagere rente bij ‘kale’ hypotheek van Obvion

Archief

Obvion heeft de Basis-hypotheek gelanceerd, naar eigen zeggen “de meest eenvoudige hypotheek van Nederland”.

Volgens de geldverstrekker uit Heerlen wordt met het nieuwe product het sluiten van een hypotheek teruggebracht tot de essentie: “zo goedkoop en eenvoudig mogelijk de financiering van een huis regelen.” Het goedkope zit hem in de beperkte voorwaarden: die maken een lage rente mogelijk.
Zo ligt het tarief voor een rentevaste periode van twee jaar 0,4% lager dan bij een Obvion-hypotheek die wel uitgebreide faciliteiten biedt. Voor de overige rentevaste perioden – behalve variabel – is het tarief 0,2% lager. Bij verlenging wordt hetzelfde rentetarief geboden als voor nieuwe hypotheken.
De klant betaalt de offerterente of de rente op passeerdatum, afhankelijk van welk tarief het laagste is. Verder worden geen extra kosten berekend voor een bouwdepotrekening.

Reageer op dit artikel