nieuws

Lager provisie-inkomen CLN Assurantie in 1994

Archief

Het assurantiebedrijf van Credit Lyonnais Bank Nederland (CLN Assurantie) in Arnhem heeft vorig jaar een iets lager provisie-inkomen geboekt, blijkt uit het jaarverslag van de bank.

CLN Assurantie behaalde een provisie-inkomen van f 19,7 (20,0) mln bij een min of meer gelijkblijvende premie-omzet. Het door CLN Assurantie geïncassseerde bruto premie-inkomen handhaafde zich op f 120 mln.
CLN Assurantie werkt actief samen met ongeveer 30 verzekeraars, waarvan er acht een volmacht hebben afgegeven.
Prioriteit
Volgens het jaarverslag heeft de bank besloten om “prioriteit te geven” aan de bancaire activiteiten op de particuliere en zakelijke markt.
Dat houdt volgens een woordvoerder niet in, dat de assurantie-activiteiten zullen worden afgestoten. “Er is wel over gesproken, maar nu de bank in de etalage staat, is dat voorlopig van de baan.”
De beslissing over de overname van de bank valt eind deze maand. Als een van de belangrijkste gegadigden wordt de VSB Groep (Fortis) genoemd.
Het volume spaargelden van CLN, inclusief Direktbank, is gedaald naar f 6.818 (7.690) mln. Het totaal aan hypotheken is gestegen naar f 3.149 (3.046) mln. De netto winst is toegenomen tot 43,4 (30,3) mln.

Reageer op dit artikel