nieuws

Lage productie, hoge winst Conservatrix

Archief

Levensverzekeraar Conservatrix heeft vorig jaar een 50% hogere winst behaald van ruim f 1,8 (1,2) mln.

Hoofdoorzaak voor de winststijging is een daling van de uitgekeerde provisies met 25% tot f 1,65 (2,18) mln. De reden daarvoor ligt in een lage productie van met name traditionele spaarverzekeringen. Het flexibele Ideale Spaarplan van Conservatrix deed het beter.
Ondanks de productiedaling steeg het brutopremie-inkomen van de Baarnse maatschappij met 5% tot f 15,1 (14,3) mln, waarvan f 12,1 (11,1) mln periodiek. Het totaal verzekerde bedrag passeerde net de grens van een half miljard gulden.
Het eigen vermogen van Conservatrix is vorig jaar gestegen tot f 37,0 (31,3) mln. Het aantal personeelsleden stabiliseerde op 28. Conservatrix is gelieerd aan de natura-uitvaartverzekeraars Nuvema en Hooghenraed (Huva).

Reageer op dit artikel