nieuws

Lage Landen neemt Athlon over

Archief

Rabo-dochter De Lage Landen International heeft aangekondigd Athlon Holding te willen overnemen, door in mei een openbaar bod uit te brengen van _ 30,25 per gewoon aandeel. In totaal zal met de aandelenovername een bedrag van _ 580 mln gemoeid zijn.

De nieuwe combinatie gaat organisatorisch als aparte divisie binnen De Lage Landen opereren. In Nederland zullen Athlon Car Lease en Lage Landen Translease worden gecombineerd tot één autoleasebedrijf dat met ruim 100.000 auto’s de tweede plaats inneemt op de Nederlandse markt, na LeasePlan, die met 125.000 auto’s de grootste blijft.
De eerder door Athlon aangekondigde verkoop van Care Schadeservice (Nederland) en Care Carrosserie (België) wordt gewoon voortgezet en blijft dus buiten de overname.
De grootaandeelhouders van Athlon, waaronder Interpolis en Delta Lloyd, hebben toegezegd hun aandelen te melden zodra het bod wordt uitgebracht door Lage Landen.

Reageer op dit artikel