nieuws

LAC-Zuid biedt kantoren bedrijfslidmaatschap

Archief

De Limburgse Assurantieclub LAC-Zuid gaat assurantiekantoren een bedrijfslidmaatschap bieden. Het is daarmee, na de Leidse Assurantieclub en VPV Rotterdam, de derde assurantieclub die de leden zo’n lidmaatschap aanbiedt.

Voordat het bedrijfslidmaatschap aageboden kan worden, moet een statutenwijziging plaatsvinden en moet de algemene ledenvergadering, die pas in juni plaatsvindt, akkoord gaan. “De reden voor het bedrijfslidmaatschap is dat ook werknemers van kantoren hun deskundigheid met het oog op de WFD moeten bijhouden”, aldus de assurantieclub.
Voordelen zijn er volgens de assurantieclub te over. Zo vinden de opleidingen in de eigen regio plaats. Alle medewerkers van het kantoor kunnen gebruikmaken van het opleidingenaanbod en de prijzen zouden concurrerend zijn, omdat de assurantieclub geen winstoogmerk heeft. Verder zouden de leden direct invloed hebben op het cursusaanbod.
Tarieven voor het bedrijfslidmaatschap zijn nog niet bekend omdat de algemene ledenvergadering nog goedkeuring moet geven.
Kennisabonnement
Assurantiekantoren kunnen zich bij de assurantieclub ook abonneren op een kennisabonnement. Verdeeld over het jaar kunnen een viertal bijeenkomsten of workshops bijgewoond worden. Deze worden verzorgd door het opleidingsinstituut Educaat financiële opleidingen uit Bergen op Zoom. Per bijeenkomst zijn er zes PE-punten (Permanente Educatie) voor NBVA en NVA te behalen.
De kosten voor zo’n kennisabonnement zijn vanaf _ 780 (_ 195 per bijeenkomst). Een losse inschrijving kost leden _ 225 per persoon, per bijeenkomst.
Fusie
De Limburgse assurantieclub telt 250 leden. “Het aantal is dalende’, aldus Marga Fraats van de assurantieclub. Zij bevestigt dat LAC-Zuid en LAC-Noord aan het onderhandelen zijn over een vergaande samenwerking, zo niet fusie.

Reageer op dit artikel