nieuws

Label Fundum verdwijnt

Archief

De Amersfoortse gaat in het najaar de Fundum-portefeuille in de eigen aov-portefeuille integreren. Na 1 september kunnen er geen producten van Fundum meer gesloten worden.

Een aantal Fundum-producten, waaronder de Budget aov, wordt dan in aangepaste vorm opgenomen in het productenpalet van De Amersfoortse. Voor alle Fundum-polissen zullen de polisvoorwaarden van De Amersfoortse gaan gelden.
Bij de conversie van de portefeuille half november zullen de polissen met een arbeidsongeschiktheidsdekking tevens worden omgezet op de meest recente actuariële grondslag (aov 2000). “Dit heeft geen gevolgen voor de premie. Alleen de onderliggende tarieven worden aangepast”, aldus De Amersfoorste.
De maatschappij gaat de Fundum-verzekerden in december informeren over de portefeuilleoverdracht. In 2006 wordt de Fundum-portefeuille geanalyseerd. “Het is mogelijk dat naar aanleiding daarvan de premie wijzigt”, aldus de inkomensverzekeraar.
Personeel
Fundum-medewerkers met een contract voor onbepaalde tijd hebben een vast dienstverband gekregen bij Fortis ASR. Zij verhuizen naar het kantoor van de Amersfoorste en zetten daar vanaf deze maand hun werkzaamheden voort.
Fundum haalde afgelopen jaar _ 7,3 mln aan nieuwe premie binnen. Dit bracht het totale premievolume eind 2004 op _ 17 mln.
Fundum Academie
Met de overname van Fundum, komen ook de activiteiten van de Fundum Academie naar De Amersfoortse toe, die ook opleidingen verzorgt. “De laatste Fundum-opleiding is net afgerond. Er zijn geen nieuwe opleidingen afgesproken. Wij gaan het Fundum-aanbod bekijken en doen er ons voordeel mee”, aldus de inkomensverzekeraar.

Reageer op dit artikel