nieuws

Laatste B-examen oude stijl op 25 april

Archief

Op 25 april kan men voor de laatste keer het B-examen oude stijl afleggen. Wie van deze mogelijkheid gebruik wil maken, dient zich vóór 9 maart aan te melden bij de Stichting Examens Assurantiebedrijf (SEA) in Utrecht.

Op 1 april van dit jaar wordt het C-register voor tussenpersonen afgeschaft. Voor C-agenten is dus de laatste kans voorbij om het B-diploma te behalen om als B-agent zelfstandig assurantiebemiddelaar te blijven.
Het laatst afgenomen B-examen oude stijl in oktober 1994 telde 4.307 kandidaten. Dat is aanmerkelijk meer dan de 3.635 kandidaten in het najaar van 1993. Uit deze toename kan volgens een woordvoerder van de SEA niet geconcludeerd worden dat het surplus in het nauw gedreven C-agenten zijn. Het relatief lage percentage geslaagden in het voorjaarsexamen (circa 37%) heeft vermoedelijk gezorgd voor vele herkansingskandidaten.
Het B-examen nieuwe stijl wordt elk jaar afgenomen in januari en in juni. Het bestaat uit de deel-examens I (particulierenmarkt) en II (midden- en kleinbedrijf) die op één dag samen kunnen worden afgelegd maar ook in verschillende seizoenen en in verschillende jaren.
Het in januari jl. afgenomen B-examen nieuwe stijl telde 1.700 kandidaten voor deelexamen I en 200 voor deelexamen II.

Reageer op dit artikel