nieuws

Kwartaalverlies bij zorgverzekeraars

Archief

Ziektekostenverzekeraars hebben in het eerste kwartaal van dit jaar een verzekeringstechnisch resultaat geboekt van _ -62 miljoen. Het totaalresultaat voor belastingen kwam uit op _ 81 miljoen. Dat blijkt uit het Statistisch Bulletin juni 2006 van De Nederlandsche Bank (DNB).

Van het verzekeringstechnische resultaat kwam _ -52 mln voor rekening van de basisverzekering en _ -9 mln voor de aanvullende verzekeringen. Volgens DNB is het negatieve resultaat deels te verklaren door eenmalig hoge automatiserings-, administratie- en marketingkosten in verband met de invoering van de basisverzekering. “Daarnaast zal de scherpe premiestelling een rol spelen”, aldus DNB.
Mede dankzij goede beleggingsopbrengsten was het totaalresultaat over het eerste kwartaal _ 81 mln positief. DNB meldt verder dat er onder de ziektekostenverzekeraars ruim twee keer zoveel eigen vermogen aanwezig is als vereist: “Dit wijst erop dat de financiële positie van alle ziektekostenverzekeraars in totaliteit toereikend is”.

Reageer op dit artikel