nieuws

Kwartaalrente bij BLG Hypotheken

Archief

Na de invoering van het 1-jaars tarief eind februari, komt BLG Hypotheken nu met een kwartaalvariabele rentevorm.

Bij de nieuwe rentevorm wordt de rente per kwartaal steeds opnieuw vastgesteld. Dit gebeurt op vaste data: 1 januari, 1 april, 1 juli en 1 oktober. Het intermediair krijgt enkele dagen voor het begin van het kwartaal bericht over het nieuwe tarief.
De kwartaalrente is mogelijk bij alle hypotheekvormen van de geldverstrekker, zowel bij aanvang als herziening van de hypotheek. Overstappen van de kwartaalrente naar een andere renteperiode (namelijk: 1, 2, 5, 10 en 15 jaar vast en middelrente) kan op elk moment en is kosteloos.
Voor de eerste termijn (1 april tot 1 juli) heeft BLG de rente vastgesteld op 3,5% (met NHG), tot 125% executiewaarde is dit 3,9%. Bij spaarhypotheken geldt een opslag van 0,2%.

Reageer op dit artikel