nieuws

Kwart van bedrijven verandert in 2007 van zorgverzekeraar

Archief

Een kwart van de Nederlandse bedrijven geeft aan per 1 januari te willen veranderen van zorgverzekeraar. Dit blijkt uit onderzoek van Aon onder ruim zevenhonderd bedrijven met 25 of meer werknemers.

De waardering voor de overgang naar de nieuwe zorgverzekering is matig, blijkt uit het onderzoek ‘Tussen zorg en zekerheid’. Ruim de helft van de werkgevers geeft de nieuwe wet een zes of lager.
De negatieve beoordeling van de wet wordt toegeschreven aan gebrekkige communicatie en de hoge kosten. Tweederde concludeert dat de verzekeraars veel te laat met hun voorstellen zijn gekomen. Concrete offertes en aanbiedingen bleven lang uit en ook de administratieve problemen hebben niet bijgedragen aan een positief beeld.
Aon voorziet als gevolg hiervan een inhaalslag. Het is volgens Jan Oldenziel, lid van het managementteam van Aon Consulting, daarom niet verwonderlijk dat zo’n groot deel van de werkgevers aangeeft het komende jaar van verzekeraar te zullen veranderen.
De onderzoekers constateren verder dat een op de vijf bedrijven nog steeds problemen heeft om de arbeidsvoorwaarden aan de nieuwe zorgverzekeringswet aan te passen.

Reageer op dit artikel