nieuws

Kwart NBVA-leden verwacht assurantieportefeuille te kopen

Archief

Een kwart van de bijna duizend NBVA-leden denkt dit jaar een assurantieportefeuille te gaan overnemen. Daarentegen denkt 6% juist de eigen portefeuille deels of geheel te gaan verkopen. De NBVA vermoedt dat de WFD hier een grote rol speelt.

In de traditionele eindejaarsenquête melden de NBVA-leden een met 6,8% gestegen bedrijfsresultaat in 2005, bij een 8,2% hogere provisieomzet. Eén op de acht kantoren zegt dat het bedrijfsresultaat is gedaald.
De hypotheekomzet zou volgens de ruim tweehonderd kantoren die aan de enquête deelnamen, met (gemiddeld) 10% zijn gestegen. Verder lijken de NBVA-leden weinig last te hebben van internet: de schadeprovisies stegen met 6,2% en het aantal particuliere relaties steeg met bijna 6%. Slechts 5% noteert een daling in de omzet uit schadeprovisies.
De levenomzet steeg vorig jaar met ruim 3%. Bijna een kwart van de leden zag de omzet in dit marktsegment dalen; in 2002 en 2003 was dit zelfs bij 40% het geval.
Optimisme
Over 2006 heerst optimisme: driekwart verwacht groei in schade, een stijging van 4,5% in de totale provisieomzet en een 3,6% hoger bedrijfsresultaat. Opmerkelijk is de lage verwachting omtrent de hypotheekomzet: die zal dit jaar met 2,5% stijgen.

Reageer op dit artikel