nieuws

‘Kwart gaat levensverzekering online sluiten’

Archief

Veel klanten in volwassen verzekeringsmarkten, waaronder Nederland, zijn van plan levensverzekeringen in de nabije toekomst direct via internet te sluiten

Binnen drie jaar zou 28% dat online willen gaan doen, stellen CapGemini en Efma in hun World Insurance Report 2008. Voor andersoortige verzekeringen zegt 34% van de 11.000 ondervraagde consumenten zich van internet te gaan bedienen. Ondanks dat markten verzadigd zijn (in Nederland heeft een klant gemiddeld al 5,7 polissen met een gemiddelde looptijd van 10,2 jaar) voorzien de onderzoekers groeimogelijkheden. “Passieve klanten worden daadkrachtiger in koopgedrag en loyaliteit. Voor sommige verzekeraars een bedreiging, voor andere een mogelijkheid markten te veroveren.”

Reageer op dit artikel