nieuws

Kwaliteitswijzer NBVA uitgebreid

Archief

De NBVA heeft zijn kwaliteitswijzer uitgebreid en geactualiseerd. Zo zijn de open normen van de WFD vertaald in bedrijfsmodellen.

Na het definitief worden van de WFD, eind december vorig jaar, heeft de NBVA het hulpmiddel aangepast, zodat het voldoet aan de laatste eisen van de WFD.
In de nieuwe versie is informatie toegevoegd over de aanvraag van de vergunning, inclusief adviezen over de collectieve vergunning. Verder bevat de kwaliteitswijzer informatie over deskundigheid; denk aan de diploma’s die recht op vrijstelling geven. Ook de competentiescan Hypotheken maakt nu onderdeel uit van de kwaliteitswijzer. Ook is informatie toegevoegd over betrouwbaarheid en incidentenbehandeling. Dit betreft procedures die een kantoor kan instellen om strafbare feiten en ongewenste gedragingen van medewerkers te voorkomen, of om er krachtig tegen op te treden.
In de ledenversie zijn extra hulpmiddelen beschikbaar. Met behulp van de Kwaliteitswijzer kunnen zij een incidentenregeling opstellen. Ook is een model voor de incidentenadministratie opgenomen, waarmee bedrijven aan de verplichte administratieve eisen ten aanzien van incidenten kan voldoen. Voor kantoren zonder personeel is er een aparte versie.
De ledenversie van de kwaliteitswijzer is op het extranet te vinden. De afgeslankte kwaliteitswijzer is beschikbaar op www.kwaliteitswijzer.nl.

Reageer op dit artikel