nieuws

Kullberg lid Raad van Bestuur Ohra

Archief

Ir A.A. Kullberg (43) treedt 1 juni toe tot de Raad van Bestuur van Ohra Verzekeringen en Bank Groep. Hij volgt R. Hinse op, die vorig jaar voorzitter van de Raad van Bestuur van Nuts werd. Direct marketing-specialist Kullberg zal zich bezighouden met commercieel beleid, marketing, produktontwikkeling en verkoop collectief.

Kullberg: “De direct marketing-markt is de laatste jaren sterk in ontwikkeling. Je zag al in de jaren tachtig een verschuiving van schriftelijk naar telefonisch contact met de klanten. Daar zijn nu communicatiemogelijkheden als internet en beeldtelefoon bijgekomen. Zoiets vraagt veel van de dienstverlening. In mijn nieuwe functie zal ik een bijdrage leveren aan integratie van die verschillende distributiemethoden.”
Kullberg ziet de toekomst van directe verkoop met vertrouwen tegemoet. “Ik verwacht dat het marktaandeel van direct-writing gestaag zal groeien. Het onderscheid tussen de wijze waarop de klant wordt benaderd vervaagt overigens. Je ziet nu bijvoorbeeld ook dat tussenpersonen zich oriënteren op het gebied van de verschillende distributiekanalen.”
Kullberg is afkomstig van de Achmeagroep. Hij werkte 11 jaar bij Centraal Beheer. Vanaf 1994 was hij directeur bij FBTO. Zijn overgang is niet ingegeven uit onvrede over zijn voormalige werkgevers: “Ik zal met goede herinneringen aan Centraal Beheer en FBTO vertrekken.”
Hoe kijkt hij tegen de overgang van een directeursfunctie naar een bestuursfunctie? “Een bestuursfunctie geeft in vergelijking met mijn vorige werkzaamheden als directeur meer mogelijkheden in de aansturing en integratie van bepaalde aktiviteiten. Maar mijn eerste doel is de nieuwe cultuur eigen te maken, goed te luisteren naar mijn nieuwe omgeving.”

Reageer op dit artikel