nieuws

Kuijlaars kiest voor het alternatief, Van der Held

Archief

Cees Kuijlaars (45) is begin deze maand in de functie van commercieel directeur aangetreden bij assurantiemakelaarij Van der Held in Rotterdam

Voordat hij in 1970 zijn mulo-examen deed, had zijn moeder hem al een personeelsadvertentie in handen gedrukt, omdat het ‘tijd werd dat Cees ging werken’. Die advertentie was van Langeveldt, De Vos en De Waal in Amsterdam. “Moeder dacht dat het een makelaar in onroerend goed was, maar het bleek een assurantiebedrijf te zijn.” De jonge Cees ging er aan de slag als sluiter en verdeelde zijn tijd gaandeweg vooral tussen werk en kroeg. Om deze vicieuze cirkel te doorbreken, vertrok hij in 1974 “naar de kibboets”. Begin 1977 kwam Cees terug in Nederland, vergezeld van de Deense vrouw die hij in de kibboets had ontmoet. Kuijlaars pakte de draad op bij Hudig-Langeveldt, werkte vervolgens vijf jaar als account-manager bedrijven bij Centraal Beheer en verkaste toen naar Blom & Van der Aa, waar hij opklom tot plaatsvervangend algemeen directeur van de makelaardijtak. Vervolgens kreeg hij te maken met de reeks fusieprocessen die door de makelaardijwereld raasde. Hoewel hij zich de laatste twee jaar bij Aon Consulting met het boeiende terrein van de employee-benefits bezig hield, was Kuijlaars de reorganisaties binnen de internationale makelaardijgigant moe. “Toen de zoveelste reorganisatie eraan kwam, heb ik besloten om weg te gaan. Ik wilde me weer vooral bezig kunnen houden met klanten en prospects.” Ook de persoonlijker sfeer bij een kleinschaliger organisatie is nu voor hem belangrijk. En Kuijlaars zou geen commercieel directeur zijn, als hij niet naar voren zou brengen, dat het de bedoeling is dat Van der Held, onderdeel van de Van Bredagroep “zich zal gaan profileren als het alternatief voor het bedrijfsleven”.

Reageer op dit artikel