nieuws

Kröller Boom ziet af van beursgang

Archief

Assurantiebemiddelingsbedrijf Kröller Boom ziet af van de voorgenomen beursgang.

Een klein jaar geleden opperde voormalig aandeelhouder Huibert Jan Hudig die optie. Hij deed dat bij de omvorming van H.J. Hudig & Co Assurantiegroep in Kröller Boom, bestaande uit de assurantiekantoren Van Herwaarden Kröller & Co (Rotterdam), Boom & Co (Amsterdam), Mees/Blom (Den Bosch en Wouters van Arkel (De Meern). “Doel van de beursgang is onafhankelijk blijven. We willen niet in handen vallen van een grote, internationale assurantiemakelaar”, zei Hudig een jaar geleden.
Inmiddels heeft Hudig zijn aandelen in de Kröller Boom Groep (145 medewerkers) verkocht. Nieuwe eigenaren zijn de directieleden Dick Wouters en Eeg van Arkel én Fortis. De verzekeraar bezit momenteel 50% van de aandelen Kröller Boom. “Dat zal op termijn teruggaan naar ongeveer 30%”, verwacht mede-eigenaar Wouters. “Wij en Fortis willen dat meer aandelen in handen komen van het management en het personeel.” Een beursgang lijkt niet meer in het verschiet te liggen. “Dat speelt niet.”

Reageer op dit artikel