nieuws

Kritiek op voorstellen Britse toezichthouder

Archief

De Britse toezichthouder FSA heeft voorgesteld om individuele adviseurs die zaken doen met grote bedrijven niet langer onder toezicht te stellen

De Britse organisatie voor dienstverleners in de verzekerings- en financiële wereld CII is het hier niet mee eens en benadrukt de behoefte aan toezicht. De CII vindt dat de reputatie van deze individuele adviseurs, inclusief hun kwalificatieniveau, onder de verantwoordelijkheid valt van de toezichthouders en niet alleen van het management in grote bedrijven. Volgens CII zal professionaliteit op de lange termijn leiden tot lagere kosten, betere kwaliteit van dienstverlening en een toename van concurrentie op de markt. Minder toezicht om de kosten op de korte termijn te besparen is verkeerde zuinigheid, aldus CII.

Reageer op dit artikel