nieuws

Kritiek Consumentenbond op videoband over SpaarBeurs

Archief

De Consumentenbond heeft scherpe kritiek geuit op de reclame-actie van Aegon voor zijn spaarkasprodukt SpaarBeurs.

Aegon Spaarkas brengt het SpaarBeurs-produkt onder de aandacht van het publiek door onder meer een gratis videoband toe te sturen aan potentiële cliënten.
De videoband SpaarWijzer moet de consument overtuigen van de voordelen van het SpaarBeurs-produkt boven andere spaarvormen. “Wij wensen u veel kijkplezier met de videofilm SpaarWijzer”, staat er in de begeleidende brief, aldus de Consumentebond.
In het eigen maandblad noemt de Consumentenbond deze wens ‘overdreven’ omdat de film slechts acht minuten duurt. De reclame-actie vindt de bond ‘verspillend’ en ‘onzinnig’. Een lid van de Consumentenbond keurde de reclame-actie sterk af: “Een bijzonder milieubelastende vorm van reclame maken, die in mijn ogen absoluut niet kan”. Zijn tussenpersoon ‘verraste’ hem zelfs met twee videobanden.

Reageer op dit artikel