nieuws

Kredietverzekeraars in Duitsland op weg terug na twee dieprode jaren

Archief

Mede door de verslechterde economische omstandigheden hebben de kredietverzekeraars in Duitsland twee zeer slechte jaren achter de rug

Het aantal Duitse ondernemingen dat zijn financiële verplichtingen jegens afnemers niet meer kon nakomen is sinds 2000 met 50% gestegen en de gemiddelde schadeclaim zelfs met 150%. Zowel in 2001 (122%) als in 2002 (108%) waren de schadelast en overige kosten beduidend hoger dan de inkomsten. Voor 2003 wordt rekening gehouden met een verdere stijging tot 42.000 faillissementen. Desondanks zijn de kredietverzekeraars optimistisch gestemd over de nabije toekomst. In de eerste helft van dit jaar stegen de premie-inkomsten met 5%, maar nog verheugender was de daling van de schadelast met 27%.

Reageer op dit artikel