nieuws

Kredietverzekeraar Gothaer actief op Nederlandse markt

Archief

Na een aantal verkennende maanden zal Gothaer-Credit Nederland (GCN), een Nederlandse dochter van de grote Duitse onderlinge Gothaer, zich met ingang van januari gericht profileren op de Nederlandse markt.

Het gat in de Nederlandse kredietverzekeringsmarkt is volgens algemeen directeur J.M.C. Starreveld zo groot, dat er vele mogelijkheden zijn. “Slechts vijftig procent van de Nederlandse bedrijven heeft een kredietverzekering”.
Momenteel wordt de markt voorzichtig verkend, en worden de produkten van de Duitse moeder aangeboden, maar blijft alles nog vrij low profile. “Hoewel we nog maar verkennend bezig zijn, en de concrete plannen pas begin volgend jaar worden geformuleerd, zijn onze verwachtigen goed. Ik kan wel zeggen dat het bedrijf gericht is op expansie, maar de doelstellingen zijn nog niet geformuleerd”, aldus Starreveld, zelf afkomstig van Namur. Samen met commercieel directeur E.W. Ridder en hoofd polisadministratie R.S.G. Preusting runt hij het Eindhovense kantoor.
Publiciteit
Na de jaarwisseling zal GCN Credietverzekeringen een plan opstellen over wat ze op de Nederlandse markt precies gaat doen. “Dat we een beetje moeten duwen tegen de gevestigde namen is duidelijk”, zegt Starreveld. “Gerichte publiciteit waarin we ons profileren als een serieuze marktpartij, kunt u volgend jaar dan ook zeker van ons verwachten. Daarbij gaan we overigens niet bluffen. De marktleiders hebben een dermate grote invloed dat bluf niks uithaalt. Uiteindelijk gaat het bij kredietverzekeringen om wederzijds vertrouwen.”

Reageer op dit artikel