nieuws

Kredietgever mag niet meer lokken met eenvoud en snelheid

Archief

Minister Bos van Financiën wijzigt per 1 januari het Besluit gedragstoezicht financiële ondernemingen WFT

Het gaat om eerder aangekondigde wijzigingen in de regels voor beleggingsverzekeringen en reclames van kredietaanbieders. Zij mogen klanten niet meer lokken met “mededelingen die gericht zijn op het gemak of de snelheid waarmee het krediet worden verstrekt”. Daarnaast moet worden gewezen op de mogelijkheid van een hogere rente in de toekomst. Ook moeten voorbeeldmaandlast alle kosten voor de consument gaan weerspiegelen. De wijzigingen in de informatievoorziening over beleggingspolissen sluiten aan bij de modellen die het Verbond van Verzekeraars naar aanleiding van het rapport-De Ruiter heeft opgesteld. Bos geeft verder aan dat inzicht in de kostensoorten alleen verplicht wordt voor beleggingspolissen.

Reageer op dit artikel